Selçuk Öztürk Adalet ve Güvenlik bakanı Ard van der Steur'e tecavüzcülerle ilgili öneride bulundu..

Selçuk Öztürk'ün van der Steur'a sunduğu öneride özellikle çocuk tecavüzcüleriyle mücadele edebilmek için ' kimyasal hadım ' uygulamasına geçilmesini ve cezaların ağırlaştırılmasını istedi. Öztürk ifadesinde '' çocuk tecavüzcüleri ikinci bir şansı haketmiyor '' sözlerine yer verdi.

Adli psikiyatrist Corine de Ruiter'ın 2003 yılında tecavüz ve taciz olaylarına karışan 94 kişinin dosyasını incelediğini belirten Öztürk, bu kişilerin TBS kliniğinde tedavi görüp iyileşti düşüncesiyle tekrar topluma karıştıktan sonra bu gruptan üçte birinin aynı suçları işlediklerinin tespit edildiğini aktardı. Bu nedenle ikinci bir şans verilmesinden yana olmayan Öztürk, Ruiter'in 2005 yılında Adalet Bakanlığı tarafından görevlendirilip kimyasal hadım uygulaması ele aldığını bildirdi. Kiyasal hadım uygulamasının Hollanda'da legal olduğuna dikkat çeken Öztürk, yayınladığı basın bildirisinde bu uygulama için tecavüzcünün de onayı gerekmesinin doğru olmadığını ve bu kişilerin zaten onay vermeyeceklerinin altını çizdi.

Öztürk 2004 yılında Roermond'un sapığı olarak gündeme gelen Jack E.'nin bir yıl sonra serbest kaldığı dönemde belediye meclis üyesi olduğunu ve bu kişinin serbest kaldıktan sonra tekrar aynı suçu işlemesi karşısında çaresiz kaldığını anlattı. Geçtiğimiz yıllarda Robert M. vakasında da 87 çocuğun cinsel istismara maruz kaldığını hatırlatan Öztürk, Hollanda'da taciz ve tecavüz olaylarına sessiz kalınmaması gerektiğini ve önümüzdeki günlerde kimyasal hadım uygulaması ile ilgili bir önerge sunacağını belirtti.

SONHABER.EU