Denk Milletvekili Selçuk Öztürk, Tunahan Kuzu ile birlikte katıldıkları Zeewolde Kent Konseyi toplantısında, aşırı sağcı Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders nerede konuşmacı olarak katılacağını bildirse kendilerinin de orada olacaklarını söyledi.

Wilders’ı beyin tümörüne benzeten Selçuk Öztürk, “Wilders kafanın içinde bir tümör gibi.İnsanlar buna dikkat edilmemesi gerektiğini söylüyorlar, ama sonra tümör o kadar büyüyor ki, artık yapacak bir şey olmadığını görülüyor. Onunla mücadele etmek zorundayız. Nasıl? O nerede konuşmacı olarak katılacaksa biz de aynı yerde karşı ses olmak için konuşmacı olacağız.”dedi.

Wilders Zeewolde toplantısında yaptığı konuşmasında bundan sonra hangi belediyede mülteci kampı kurulacaksa mümkün olduğunca bu belediyelerde konuşmacı olarak yer alacağını dile getirdi. PVV lideri ayrıca 22 bin nüfusa sahip Zeewolde’da bir mülteci kampının kurulmasını “deli işi” olarak nitelendirdi.

Selçuk Öztürk konuşmasında “Onun Zeewolde’da konuşması medyada büyük ilgi odağı oldu ancak bu tip konuşmaları birkaç kez yaptıktan sonra artık haber niteliği taşımayacaktır” dedi.