Almanya'da Angela Merkel, İngiltere'de Theresa May ve ABD'de Hillary Clinton gibi isimlerin örnek verildiği konuda Hollanda'da kadınların neden siyaset alanında yönetici poziyonunda yer almadığı sorulmaya başlandı.

Erkek siyasilerin girişimci yapısının yanı sıra krizleri çözme yönteminin sert olduğu ve bu konuda kadınların daha hassas ve yapıcı yaklaşacak olması nedeniyle ülkenin kadın başbakana ihtiyaç duyduğu belirtiliyor.

Parti liderleri arasında sadece hayvanlar partisinin başkanının kadın olması dikkat çekerken, partilerin kadınları siyasete yönlendirme çabasının sonuç vermediği görülüyor. Kadınların siyasete sıcak bakmamasının nedeni, erkek siyasilerin sert tavırları, bir konu hakkında fikir sahibi olmadan birbirlerine karşı sadece rapor rakamları ile savaş açmalarından rahatsız oldukları ve böyle bir ortamda bulunmak istemedikleri gösterildi.

Kadınların olaylara daha yapıcı ve hassas bakmasının siyaset alanında da ihtiyaç olduğunu belirten partiler, mecliste ve partilerde daha fazla kadın görmek istediklerini ifade ettiler.

Schermafbeelding 2016-10-14 om 19.01.06

SONHABER.EU