Hollandalı Güvenlik ve Adalet Bakanı Ard van der Steur, Türkiye'nin Belçika saldırısı zanlısı Brahim el-Bakraoui'nin iadesine ilişkin e-postasını geç gördüklerini söyledi. Hollandalı bakan, mesaj okunduğunda zanlının çoktan Amsterdam'a ulaşmış olduğunu savundu.

TÜRKİYE'NİN TELEFONLA BİLGİLENDİRMESİ GEREKİYORDU

Der Steur, Brahim el-Bakraoui'nin Türkiye tarafından iadesi konusunda meclise bilgi verdi. Hollandalı bakan, Türkiye'nin el-Bakraoui'yi sınır dışı etmeden önce kendilerini telefonla bilgilendirmesi gerektiğini yineledi.

Der Steur'a göre, Ankara, el-Bakraoui'nin iadesi konusunda sadece e-posta gönderdi. El-Bakraoui'nin neden sınır dışı edildiği belirtilmedi.

Van der Steur, el-Bakraoui Hollanda vatandaşı olmadığı için Türkiye'nin yasal olarak bu konuda bildirim zorunluluğu olmadığına da işaret etti.

Bakanın iddiasına göre Türkiye, el-Bakraoui'nin sınır dışı edilmesi konusunda sadece Belçika makamlarına bilgi verdi. Ancak bunu da iadeden 6 ay sonra geçen Ocak ayında yaptı.

Van der Steur, Türk makamlarına bundan sonra benzer bir durum olması halinde kendilerine telefonla bilgi vermesi çağrısı yaptı.

Hollanda Meclisi, Brüksel saldırıları ve el-Bakraoui'nin iadesi konusunda özel bir oturum gerçekleştirecek.

Kaynak: Haber7