Hollanda'da temsilciler meclisinde yapılan toplantıya '' Tunahan Kuzu Hollanda senin ülken değil, git Türkiye'de siyaset yap '' ifadesi damga vurdu.

Tunahan Kuzu'ya yapılan ayrımcılığa meclis sessiz kaldı. Meclis toplantısında ırkçı parti PVV lideri Geert Wilders, '' burası senin ülken değil, pasaportunu geri ver ülkene dön oranın meclisinde siyaset yap'' ifadesine meclis üyelerinin sessiz kalması ülkede yaşayan yabancılar tarafından tepki aldı.

Meclis'te bir parti lideri tarafından açıkca yapılan ayrımcılığa karşı sadece Groenliks parti başkanı Jesse Klaver tepki gösterdi. Tunahan Kuzu'ya sahip çıkan Klaver, '' Kuzu'nun farklı düşüncelerine karşı mücadeleye devam edecek olsakta o bu ülkenin evladı, o da bizim gibi Hollanda vatandaşıdır'' sözleriyle Wilders'ın ırkçı fikirlerine katılmadığını beyan etti.

Klaver'ın kendisine destek vermesiyle ilgili açıklama yapan Tunahan Kuzu, ''mecliste yapılan ırkçı söylemler sadece bana değil, tüm etnik kökeni farklı olan Hollanda vatandaşlarına yapılmıştır. Beni bu konuda yalnız bırakmayan Klaver'a teşekkür ederim '' sözlerine yer verdi.

Hollanda'da Milletvekili olan Tunahan Kuzu'ya yapılan ayrımcılığa diğer meclis üyelerinin ses çıkarmaması, '' Hollanda'da meclis'te bile bunlar yaşanıyorsa toplumda yabancıların yeri olmadığı açıkca görülüyor '' yorumlarına neden oldu.

SONHABER.EU