Brüksel'de yaşanan saldırının ardından kısa bir süre sonra Hollanda'da güvenlik önlemleri alınmaya başlandı. Hoofddorp istasyonu boşaltıldı ve asılsız ihbar olduğu anlaşıldı.

Ülke genelinde özellikle metro ve tren istasyonlarında polisin giriş çıkışlarda arama yapması halk arasında paniğe yol açtı. Bunun üzerine bir açıklama yapan Rutte, Hollanda'da terör tehdidi olmadığını belirtti. Rutte, böyle bir ihbar almadıklarını ve bugün yaşanan hareketliliğin daha çok önlem amaçlı gerçekleştiğini ifade etti.

Hollanda'da başlatılan güvenlik önlemleri şöyle:

Schiphol, Rotterdam ve Eindhoven havalimanlarında Kraliyet Askeri Polisi arama yapıyor ve aynı zamanda Belçika sınırında ekstra güvenlik kontrolleri yapılıyor.

Limbur emniyeti Belçika güvenlik güçleri ile işbirliği içinde sürekli irtibat halinde. Şehirde de polisin daha dikkatli olduğu belirtiliyor. Hollanda Belçika'nın komşu ülkeleriyle de sürekli irtibat halinde.

Uluslararası seferlerin yer aldığı Roosendaal, Breda ve Arnhem tren istasyonlarında giriş çıkışlar kontrol ediliyor ve arama yapılıyor.

Den Haag'da bulunan parlemento binasında Kraliyet Askeri Polislerinin sayısı artırıldı.

Amsterdam, Rotterdam , Den Haag, Utrecht gibi büyük şehirler de özellikle istasyonlarda çok sayıda polis görevlendirildi.

SONHABER.EU