Halkın inisyatifiyle başlatılan imza kampanyasına yaklaşık 60 bin kişinin katılmasıyla birlikte hükümet istekli olmasa da konuyu mecliste gündemine alması gerekti. Vatandaşlar şu anda uygulanan şartlı ödeneklerin halkı zorladığını ve bir sürü prosedürün ardından olumlu karar çıktığı takdirde ödenek hakkında sahip olmasına karşı yeni bir uygulama fikri ile gündeme oturdu.

Temel ihtiyaç geliri adı verilen uygulamada şartsız her vatandaşa gerektiğinde bin euro ödenmesi isteniyor. Halka yüklenen vergiler, zamlar ve şartların artık vatandaşların tamamen finans konularına odaklanmasına sebep olduğu ve bu nedenle diğer alanlarda ve yapılması gereken işlemlerde sağlıklı düşünemez hale gelmesinden dolayı böyle bir yola başvurduklarını belirten katılımcıların sağlık sigortasının da eskisi gibi fon üzerinden temin edilmesinden yana.

Halkın ısrarla üzerinde durduğu bu sisteme hükümetin sıcak bakmadığı ancak yasal olarak elde edilen imza sayısından dolayı mecliste görüşüleceğini belirttiği bildirildi. Hükümet devlet bütçesini zorlayacağını tahmin ettiği bu uygulamanın aynı zamanda şartsız verilen temel ihtiyaç geliri alan kişilerin çalışmaya yönlendirilmek istemeyeceğini düşünüyor.

SONHABER.EU