Demokratlar66 partisi milletvekili aynı partiden Gerard Schouw’un 1 Ağustos günü görevinden ayrılması üzerine boşalan mevki daha öncede vekillik yapan Fatma Koşer Kaya tarafından dolduruldu.

Kaya'nın yemin töreni Den Haag’daki Meclis binasında gerçekleştirildi. Yemin töreninde Başbakan Mark Rutte'nin yanı sıra siyasi partilerin liderleri ve milletvekilleri de hazır bulundu.

Fatma Koşer Kaya’nın tekrar vekil koltuğuna oturması ile birlikte, 150 üyeli Temsilciler Meclisi’ndeki Türk milletvekilleri sayısı 7’ye çıktı. Kaya’nın yanı sıra mecliste Denk Partisi’nden Tunahan Kuzu, Selçuk Öztürk, İşçi Partisi’nden Keklik Yücel, Yasemin Çegerek, Sultan Günal Gezer, Sosyalist Parti’den de Sadet Karabulut mecliste görev alıyor.

Fatma Koşer Kaya kimdir?

1968 Çarşamba doğumlu Fatma Koşer Kaya, annesi ve kardeşleriyle birlikte 6 yaşındayken Hollanda’nın Bergen op Zoom kentine geldi. 1993 yılında Brabant Katolik Üniversitesi’nin Hukuk Fakültesi’ni bitiren Kaya , FNV İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nda hukuk danışmanı olarak görev yaptı.

8 Eylül 2004 tarihinde Francine Giskes’ten boşalan milletvekilliği görevine yedek listeden çağrılan D66’lı siyasetçi, 2006 seçimlerinde 6’ncı sıradan aday gösterilmesine ve partisinin 3 milletvekili çıkarmasına rağmen, adına kullanılan 34 bin tercih oyuyla vekil seçilmişti. 2012 yılında ise partisi 12 milletvekili çıkardığı için meclise girememişti.

Kaya 2013-2014 yıllarında da Den Haag yakınlarındaki Wassenaar Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

© SONHABER.NL