YOZGAT (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Yozgat'ta, 2019 yıllarına kadar muazzam yatırımlar yapılacak. Projelerle Yozgat'ın çehresi değişecek. Yozgat'ta bu yıllar yatırım yılları olacak." dedi.

Çeşitli açılışlara katılmak üzere Yozgat'a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat Valiliği'ni ziyaret etti.

Burada konuşan Bakan Eroğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi gecesi Adalet Bakanı Bozdağ'ın TBMM'de büyük cesaret örneği gösterdiğini belirterek, Türkiye'nin hain ve kanlı bir darbe teşebbüsü yaşadığını ifade etti.

Eroğlu, milletin kahramanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayeti, başta Adalet Bakanı olmak üzere, bakanların kararlılığı ve tüm siyasi partilerin desteği ile darbe girişiminin püskürtüldüğünü vurguladı.

Kente yapılan yatırımlara dair bilgi de veren Bakan Eroğlu, bugün kentte 13 tesisin temelini atıp, açılış yapacaklarını, bunların toplam değerinin 168 milyon lira olduğunu açıkladı.

Yozgat için gerçekleştirecekleri projelere de değinen Eroğlu, şöyle konuştu:

"Bozkırı yemyeşil yapacağız. Bu yıl yüz dekar alanda orman yetiştirme çalışması yapılacak. 11 temel atılacak, dere ıslahları var, ağaçlandırma çalışmaları var. 2 barajın temeli atılacak. Elimiz dolu geldik, size pek çok müjdeyle geldik. DSİ'nin burada büyük yatırımları var. İnandık Barajına Sayın Bakan çok önem veriyor. İnandık Barajı'nın projeleri bitti. 2017 yatırım programına teklif ettik. Beraber takip edeceğiz. Orta Anadolu Gelişim Projesi (GEP) hazırladık. Yozgat buraya dahildi ama Sayın Bakanımız, Yozgat'ın KOP'a (Konya Ovası Projesi) alınmasını teklif etti. Yozgat, buraya da dahil oldu. Böylelikle Yozgat'ta, 2019 yıllarına kadar muazzam yatırımlar yapılacak. Projelerle Yozgat'ın çehresi değişecek. Yozgat'ta bu yıllar yatırım yılları olacak."

Vali Kemal Yurtnaç da konuşmasının ardından, Bakan Eroğlu'na tespih hediye etti.

Vali Yurtnaç'ın tespihin stres alıcı özelliği olduğunu belirtmesi üzerine Bakan Eroğlu, "Bir daha darbe teşebbüsü olduğunda filan hemen sallayabilir miyiz bunu." diye espri yaptı.

Valiliğin ardından Eroğlu ve Bozdağ, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan'ı ziyaret etti.

Bakanlar daha sonra AK Parti İl Başkanlığına geçerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Yenikapı Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde mektubunu okuduğu Yozgatlı öğrenci Utkutan Kızıltaş ve annesi ile görüştü.

Bakan Bozdağ, TBMM'yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etmek istediğini belirten Utkutan Kızıltaş'a, bu talebini yerine getirme sözü verdi.