Hollanda'da Türklerin kurduğu Denk Partisi'nin başarısını Belçika'da yansıtmak isteyen Türkler, yeteri kadar oy toplayamadı. Belçika'da 14 Ekim tarihinde yapılan belediye ve eyalet seçimlerinde Türklerin yoğun olarak yaşadığı Gent şehrinde Türkler tarafından kurulan partilerin hiçbiri başarılı olamadı.

Ahmet Koç liderliğinde kurulan VMC Partisi 480 oyla yüzde 0,3'lük bir oran elde edebildi. Ahmet Koç ise seçimlere adres sorunu sebebiyle katılamadı.

Murat Köylü tarafından kurulan MRP Partisi de 498 oy ile 0,3 oranında kaldı. Murat Köylü'ye sandıktan 267 oy çıktı. Belçikalı aktivist Dyab Abou Jahjah ile eski senatör Meryem Kaçar tarafından kurulan Be.One Partisi bin 709 oy ile yüzde 1,1 aldı. Be.One Partisi'nin Gent listesinde başı çeken Avukat Meryem Kaçar 579 oy alabildi.

Meryem Kaçar, istifa etti

Be.One partisinde hayal kırıklığı sürerken Meryem Kaçar'ın eş Koordinatörlük görevinden istifa ettiği açıklandı. Kaçar, "Eş Koordinatör Dyab Abou Jahjah'ın benimle istişare etmeden yayımladığı seçim analizi bardağı taşıran son damladır" dedi. Kaçar, Jahjah'ın bir dergiye verdiği mülakatta, seçim kampanyasını içeriksiz ve çok zayıf bulduğunu söylediğini hatırlatırken, Jahjah'ın parti içinde güç gösterisi yaptığını iddia etti.

Kaçar facebook'da bir açıklama paylaştı, açıklama şöyle:

Değerli Seçmenler, 1.709 kere teşekkür ediyorum partime ve bana verdiğiniz destek için.
1,5 yıllık çalışma sonucu Şubat 2018’de kurucusu olduğum Be.One partisinin eş koordinatörlüğünden bugün ayrıldım.

Ama sizlerle hep beraber olacağım. Yakında teşekkür ziyaretlerim olacak. Davaya devam.

Kurmuş olduğum Partiden ayrılmamın sebebleri:

1. Eş koordinatör Dyab Abou Jahjah’ın dün Knack dergisinde benimle istişare etmeden yayımladığı seçim analizi bardağı taşıran son damladır. Gent kampanyasını içeriksiz ve çok zayıf bulduğunu yazıyor. Dyab Gent’e hiç gelmediğine göre acaba nasıl böyle yazabilir? Veya kendisine nasıl böyle iletilebilir?
Bizim etkimizle başörtü konusunda eylem alan encümeni gören olmadı galiba, belediyede birbirine sataşan iki Meclis üyesindeki gerginlik bizim varlığımızdan değilmiydi? Eğitim, fakirlik, konut ve toplu taşıt konusunda bizim programımızı duymamış, duyurulmamış.

2. Zaten son zamandaki Dyab’ın AEL ekibinin parti içindeki güç gösterisini kabul etmedim. Be.one yepyeni bir parti, yeniliği çeşitliliği, ferahlığı ve umudu yansıtması gerekirken maalesef 20 yıllık tarihinin AEL’in devamı olmayı seçti. Akabinde ise hep Dyab’ın partisi veya AEL’in uzantısı damgasını aldı. Tasvip etmiyorum.

Bu partiye gecemi ve gündüzümü verdim tam 1,5 yıl. Elimden gelen herşeyi yaptım.
Gent Kampanyamız süper gidiyordu. Karşı tarafı uyku tutmadı ve son 10 gün içinde bir algı operasyonu düzenlediler, kınıyorum tekrar. Yedi düvel geldiniz üzerine. Aslanlar gibi savaş verdim. Ben Anadolu’nun bağrından kopmuş Türk kadınıyım. Sizin gibi kancıklara karşı koydum elhamdülillah.

Seçimlerde halkın iradesini gasp ederek tam bir hafta öncesinde 9 Derneğin düzenlediği basın toplantısı ile halkı bize kışkırttılar, benim Hakkım olan oyları çalanlara da hakkımı helal etmiyorum. Geldikleri mevkilerin de hayrını görmesinler çünkü oyun ve düzenle gasp edilmiş oylardır. Çalıntı oylardır.

Benim özüm hakka doğru. Benim bir sandalyeye veya bir partiye ihtiyacım yok, hizmet vermek istediğim zaman her daim hizmetimi veririm elhamdülillah.
Hak için Halkın arasındayım, koltuk için değil.

Yolumuza devam inşallah.