SİVAS (AA) - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, "Ülkemiz daha önce de darbeler gördü, biz de bu darbelerin bir kısmını yaşadık ama Allah şahittir ki milletimiz, böyle haincesiyle, böyle kahpecesiyle ve böyle vahşisiyle hiç karşılaşmamıştır." dedi.

Destici, Sivas Cumhuriyet Meydanı'nda, demokrasi nöbetine katılan vatandaşlara hitap etti.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin içerisindeki hain cuntanın 15 Temmuz gecesi bir darbe girişimine kalkıştığını anımsatan Destici, "Ülkemiz daha önce de darbeler gördü, biz de bu darbelerin bir kısmını yaşadık ama Allah şahittir ki milletimiz, böyle haincesiyle, böyle kahpecesiyle ve böyle vahşisiyle hiç karşılaşmamıştır." diye konuştu.

Darbe girişiminde bulunanlara insan demenin bile yanlış olduğunu belirten Destici, darbe girişimi karşısında kahramanca mücadele eden güvenlik güçlerinin ve milletin dik duruşunun takdire şayan olduğunu vurguladı.

Destici, özel harekat polislerinin üzerine hainler tarafından bombalar atıldığını anımsatarak, "Özel harekat polisine bomba atmayı hangi vatan evladı yapabilir. Onun için bunlar vatansızlar diyorum, hiçbir vatan evladı bunu yapmaz. Onun için bu hainlerin idam edilmesi şart." ifadelerini kullandı.

- "Hainler için idam gelmesi lazım"

BBP olarak meydanlarda hep idamı savunduklarını aktaran Destici, şunları kaydetti:

"Ama herkes için değil siyasi suçlular için değil. Küçük yaşta çocuklarımızı kaçırıp, tecavüz ettikten sonra öldüren cinsi sapıklar için, bizzat kurşunu sıkıp, bombayı patlatıp Mehmetçiklerimizi, askerlerimizi, sivillerimizi şehit eden hain teröristler için gelsin. 15 Temmuz'da o hain gecede olduğu gibi bizzat Meclis'imizi, Cumhurbaşkanlığımızı, özel harekat polisimizi, emniyet teşkilatımızı bombalayan, helikopterle sivil vatandaşlarımıza kurşun yağdıran bu hainler için de idamın gelmesi lazım."

Destici, her türlü terör örgütünün kökünün kazınması gerektiğine işaret ederek, terörle mücadele şehit düşen güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet diledi.

- "Dosya yeniden soruşturulacak"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast düzenlemek için Marmaris'e giden ekibin içerisinde, BBP'nin merhum genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kazanın ardından helikopterdeki bazı parçaları söken subay ve astsubayların da bulunduğunun belirlendiğini dile getiren Destici, şunları kaydetti:

"Biz bunlarla ilgili geçmişte şikayette bulunmuştuk. Bunlar önce tutuklandılar, 9 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılmışlardı. Daha sonra dosyayla ilgili biliyorsunuz takipsizlik kararı verildi. Biz buna itiraz ettik ama bundan 1 ay önce yine takipsizlik kararı verildi. Biz bu hain darbe gecesinden önce 13 Temmuz'da yine itiraz ettik, itirazımız şu anda Sulh Ceza Hakimliğinde bekliyor. Cumhurbaşkanı'mızı öldürmeye veya almaya giden ekibin içerisinde bu hainler de çıktı. Biz bunlarla ilgili de hemen 18 Temmuz Pazartesi günü şikayet dilekçemizi verdik. Bu darbe girişimini gerçekleştiren yapının içerisinde Muhsin Başkan'ın soruşturma dosyasında şüpheli olanlar var mı? Bunun araştırılması içerisindeyiz. Eğer varsa bunlar ister emniyet mensubu ister asker ister sivil olsun bunların hepsinin şikayet dilekçelerini yeniliyorum. İnşallah, dosyaya verilen takipsizlik kararı kalkacak, dosya yeniden soruşturulacak ve aydınlatılacak. Kim gerçekleştirmişse bunun failleri bulunacak ve hak ettiği cezayla karşı karşıya kalacak."