T.C. Cumhurbaşkanlığı Dış İlişkiler Baskanı Ayse Sözen Usluer, Hessen UETD'nin davetlisi olarak geldiği Frankfurt yakınlarındaki Kelsterbach'ta konuştu. Bahis severlerin uğrak noktası giriş. Kelsterbach Congress Centrum'da konusan Sözen Usluer, "Cumhurbaşkanımız Avrupalı Türklerin, yani sizlerin yaşadığınız ülkenin siyasetine girip siyaset yapmanızı istiyor" dedi.



Sözen Usluer, Hessen UETD'nin organize ettiği 'Türkiye-AB ilişkileri' konulu konferansta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dıs politikada aktif olmaya devam edeceği vurgusu yaptı ve bu kapsamda Avrupalı Türklerin katkısının son derece önemli olduğunu kaydetti. Sözen Usluer, "Türkiye olarak destekleneceksiniz. Sizlerden beklentisi olan Cumhurbaşkanımız bu konuda çok kararlı" dedi.



HEDEF TAM ÜYELİK

Türkiye'nin hedefinin Avrupa Birliği tam üyeliği olduğunun açıkça altını çizen Sözen Usluer, "Bizim Avrupa'da yasayan 6 milyona yakın insanımız, yani sizler varsınız. Sizleri düşünmek bizim görev alanımız içinde" diye konuştu.



Türkiye'nin Avrupa'daki müttefik ülkelere, FETÖ ve PYD/ YPG gibi terör örgütleriyle mücadele konusunda derdini bir türlü anlatamadığını kaydeden Sözen Usluer, Avrupa'da terör örgütlerinin kendilerine saldırılmadığı sürece terörist muamelesi görmediğini söyledi. Ayse Sözen Usluer, AB ülkelerinde basta Hollanda ve Almanya olmak üzere Erdoğan karşıtı kampanyaların yapılmasının üzücü olduğunu dile getirdi. Konferansının sonunda Sözen Usluer katılımcıların sorularını yanıtladı.



Sabah.de