Son iki hafta içinde Suriye ve Balkan ülkelerinden Almanya'ya yönelik artan mülteci akını Alman toplumunu rahatsız ederken, ülkedeki aşırı sağcıların yaptıkları saldırıların da artacağından endişe duyulmaya başlandı.

Almanya’da yaşanan gelişmeler ışığında aşırı sağcıların, göçmenlere yönelik saldırıların artmasından endişe duyduğunu dile getiren Dresden Üniversitesi Siyasi bilimler öğretim üyesi Werner Patzelt geçtiğimiz gün 'Offenburg' gazetesine verdiği röportajda, özellikle Doğu Almanya'nın Sachsen eyaletinde yabancı karşıtı radikal sağ NPD partisinin gücünü artırdığına dikkat çekti.

Patzelt aynı zamanda son zamanlarda yabancıları ve Müslümanları Almanya'da istemeyen 'Pegida' eylemlerinin aşırı sağ NPD partisine yakın olduklarını ifade etti.

Almanya’da yaşanan bir başka olay ise büyük tartışmalara neden oldu. Bavyera eyaletin İçişleri Bakanı Hristiyan Sosyal Birliği Partisi (CSU) Joachim Herrmann 31 Ağustos Pazartesi akşamı Alman Devlet Televizyon'un birinci kanalı 'ARD' de talk show programında Almanya'nın ünlü şarkıcısı Roberto Blanco için 'muhteşem bir zenci' diye söz etti.

Almanya gündemini meşgul eden “zenci” söylemi Bakanı zor durumda bırakırken, çoğunluğu muhalefet partileri olmak üzere bakanın bu sözlerini “affedilemez, ırkçı, provoke yaklaşım siyasetçiye yakışmıyor derhal istifa etmeli” olarak bulanların sayısı artmaya başladı.

Şarkıcı Roberto Blanco ise olayı fazla önemsemedi Siyah tenli şarkıcı Roberto Blanco”Bakanın sözünü hakaret olarak değerlendirmiyorum. Zannedersem hakaret olarak söylemedi. Bakan belki zenci yerine muhteşem renkli diye konuşsaydı problem olmazdı. Her şeye rağmen bakanın, benim için muhteşem demesine teşekkür ediyorum” diye yorumladı.