MALATYA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Dünya Türkiye'nin yeniden hasta adam olmasını istiyor. Ama artık Türkiye hasta adam olma formatından çıkmıştır." dedi.

MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem'i ziyaret eden Çalık, burada yaptığı konuşmada, FETÖ'nün darbe girişiminin aydınlığa çıkarılmasına vesile olan başta Türk milleti olmak üzere siyasi partilere ve sivil toplum örgütlerine teşekkür etti.

Çalık, Türk milletine çok şey borçlu olduklarını belirterek, "Millet olduğumuzu bir kez daha tüm dünyaya gösterdik. Vatan, uğrunda ölen varsa vatandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Toprağı, vatanı uğruna ölen 240 şehidimiz ve 2 bin 185 gazimizi ben bir kez daha şükranla anıyorum." diye konuştu.

Darbe sürecinde bütün siyasi partilerin bir araya gelerek tek vücut olduğunu dile getiren Çalık, bunun Türkiye için çok önemli bir durum olduğunu kaydetti.

Çalık, her şerden bir hayrın doğduğuna dikkati çekerek "Bunda da birbirimizin farkına varmamız ve birlikte olmamız doğmuştur. Bu birlikteliğimize zeval getirecek hal ve hareketlerden, söylemlerden de uzak durmamız gerekir." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin birliği ve beraberliğinin, tüm dünyaya karşı dimdik ayakta durmasına vesile olacağını kaydeden Çalık, şöyle devam etti:

"Dünya Türkiye'nin yeniden hasta adam olmasını istiyor. Ama artık Türkiye hasta adam olma formatından çıkmıştır. Birliğini ve beraberliğini tüm dünyaya göstermiştir ve yeni kapıda da bunu taçlandırmıştır. Ben bu vesileyle bütün arkadaşlarıma canıgönülden teşekkür ediyorum. 15 Temmuz gecesi FETÖ terör örgütünün yapmış olduğu darbe girişimi kara harflerle yazılacağı yere aydınlık harflerle, altın harflerle demokrasinin zaferi diye yazıldı."

- "Zehirli yılan"

Çalık, FETÖ ele başının, yurt dışındaki ülkelerde farklı şekillerde anıldığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Amerika, FETÖ'nün başındaki adamdan bahsederken 'yaşlı, hasta vaiz' diyor. '77 yaşında hasta ve yaşlı imam' diyor. 'Gizemli din adamı' diyor. 'Emekli vaiz' diyor Amerika. Almanya, 'Pensilvanya dağlarında yaşayan hasta ve yaşlı adam' diye nitelendiriyor. Fransa ise 'Sürgündeki vaiz, ruhani lider' diye nitelendiriyor terör örgütünün başındaki zehirli yılanı. Bu zehirli yılan tam 40 yıldır devletimizin kılcal damarlarına sinsice girmiş. Tüm kurum ve kuruluşlarımıza yerleşmiş ve altın vuruşunu da 15 Temmuz gecesi gerçekleştirmek istemiştir. O ne emekli bir vaizdir ne yaşlı bir adamdır o tek kelimeyle zehirli bir yılandır. O Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığına, birliğine, dirliğine kast etmiş terörist başıdır. Bu terörist başına karşı bütün ülke bütün milletimiz Türk milleti yekvücut olmuştur. Tek vücut olmuştur."

Türkiye'ye zarar vermeye çalışan çok sayıda terör örgütü olduğuna dikkat çeken Çalık, "PKK'nın FETÖ'den hiçbir farkı yok. İkisi de eli silahlı, kanlı terör örgütleridir. Biz DEAŞ'la da, PKK'yla da, FETÖ'yle de sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da 15 Temmuz'daki darbe kalkışmasından, vatana ihanet girişiminden Türkiye olarak büyük dersler çıkarmaları gerektiğini söyledi.

MHP İl Başkanı Mehmet Erdem ise ülke olarak birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduklarını belirtti.