Foto: Facebook DenkNL

Hollanda basının özellikle Türk ve Müslümanlarla ilgili yaptıkları haberlerde çoğu zaman gerçeği yansıtmayan bilgilere yer vermesi zaten bir çok kişi tarafından biliniyor. Bu durumun farkında olanlar da geçtiğimiz günlerde Türkiye ile ilgili asılsız ve abartı haberlerden dolayı Hollanda basınına karşı imza kampanyası başlatmış yaklaşık 10 bin kişinin imzasına ulaşılmıştı.

Son dönemler Hollanda siyasetine tek taraflı değil çok yönlü bakıp adil bir şekilde olayları değerlendiren ve çoğu yabancılar tarafından ' siyasetin yeni kahramanları ' olarak gösterilen DENK Milletvekili Tunahan Kuzu ve Selçuk Öztürk'ün yaptıkları açıklamalar da Hollanda basını tarafından yalan yanlış servis ediliyor.

AD ve Telegraaf gazetesi DENK partisinin yabancıların Hollanda'ya entregre edilmelerine karşı olduğunu iddia ettiği asılsız haberine cevap gecikmedi. Tunahan Kuzu'nun facebook üzerinden paylaştığı videoda AD ve Telegraaf'ın yapmış olduğu haberin doğru olmadığı ve insanların kandırılmaya çalışıldığı açıkca görülüyor.

Hollanda siyasetinde emin adımlarla yürüyen ve önümüzdeki seçimlerde en iddialı partilerden birisi olacağı daha şimdiden belli olan DENK'in objektif ve çözüm odaklı olmasından dolayı yabancı kökenli vatandaşlar hariç Hollandalılar tarafından da yoğun ilgi görmesi bazı kesimleri fazlasıyla rahatsız etmişe benziyor.

İşte Tunahan Kuzu'nun AD ve Telegraaf'da çıkan asılsız haberlere verdiği cevabın videosu:

De Telegraaf en het AD zijn leugens aan het verspreiden over DENK. Ik zei het afgelopen zaterdag nog... Zij zullen er...

Tunahan Kuzu tarafından gönderildi 21 Mart 2016 Pazartesi


SONHABER.EU