AB Konseyinden yapılan yazılı açıklamada, Konsey tarafından da onaylanan yol haritasının savunma alanındaki iş birliğine hem süreç ve yönetim açısından yön vermeyi amaçladığı hem de gerekli sorumlulukların yerine getirilmesini sağlayacağı kaydedildi. Kolayca yapmak için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.



Yeni yol haritasında üye ülkelerin ulusal taahhütlerini nasıl yerine getirmeyi planladığına dair bir denetleme sürecinin de belirlendiği aktarılan açıklamada, gelecekte yapılması planlanan projeler için de zaman çizelgesi oluşturulduğu ifade edildi.



Açıklamada, geçen yıl PESCO üyelerinin mutabık kaldığı 17 projenin de AB Konseyi tarafından onaylandığı belirtildi. Projelerin savunma alanında eğitim, kabiliyet gelişimi ve harekata hazırlık durumu gibi farklı konuları ele aldığı duyuruldu.



- PESCO



AB'nin 25 üyesi, geçen yıl, katılan ülkeler arasında savunma alanında iş birliğini daimi hale getirmeyi öngören PESCO'nun kurulması için ortak bildiriye imza atmış, daha sonra da anlaşma AB Konseyi tarafından onaylanmıştı.



PESCO'ya Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çekya, Hırvatistan, Kıbrıs Rum kesimi, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Hollanda, Polonya, Romanya, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İrlanda ve Portekiz dahil olmuştu.



PESCO'ya bu aşamada katılmayan AB üyeleri ise İngiltere, Malta ve Danimarka.



AA