HOLLANDA

Hollanda’da genç evsizlerin sayısı yüzde 50 arttı!

Abone Ol

Hollanda’da hayat şartları giderek zorlaşıyor. Enerji krizi ve gelirin harcamalara göre artması farklı alanlarda insanları etkilemeye devam ediyor. Yardım kuruluşu Leger des Heils’in yaptığı bir araştırma da toplum içindeki bir başka soruna dikkat çekiyor. Leger des Heils’in araştırmasına göre ülkede evsizlerin sayısında bir yıl içinde yüzde 23 artış yaşandı. Özellikle 18 ila 22 yaş arasındaki evsizlerin sayısı yüzde 50 arttı.

Kuruluş tarafından geçtiğimiz yaz aylarında yapılan bir araştırmaya göre geçen yılın aynı dönemine göre, evsiz kalan ve barınağa başvurmak zorunda olan kişilerin sayısı yüzde 23,4 oranında artış gösterdi. 

Kuruluş açıklamasında özellikle 18 ila 22 yaş arasındaki evsizlerin sayısının yüzde 50 arttığına dikkat çekilerek “şok edici bir bulgu” olarak nitelendirildi.

Kış ayları daha zorlu
Leger des Heils Yönetim Kurulu Başkanı Harm Slomp, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Çözümler malum, para var ama bu şimdi eyleme dönüştürülmezse sokaktaki insan sayısı daha da artacak.” şeklinde uyarı yaptı.

Evsiz kişilerin kalabileceği ve gıda ihtiyacını karşılayabileceği alanlar yaratan kuruluş, geçen yıl 4876 kişiye yardım ettiğini, bu yıl sayının 6016’ya çıktığını belirtiyor. 

Yaşanan bu artışı “Durum daha da parlak olmayacak.” şeklinde yorumlayan kuruluş, elde edilen verilerin yaz aylarına ait olduğunu ve önümüzdeki kış aylarında bu sayının çok artabileceği endişesini yaşadıklarını belirtiyor.

Nedeni mali yoksunluk ve yardım alamama
Yardım kuruluşuna göre gençler arasında görülen yüzde 50’lik artışın nedeni yalnızca mali kriz değil, aynı zamanda gençlik bakımı ile yetişkinlere yardım eden kuruluşlar arasında kalan geçiş döneminde yaşanan sorunların büyüklüğü. Çünkü 18 yaşına gelen bir gence Gençlik merkezinden yardım kesiliyor ancak bu genç yetişkinlere yardım veren kurumlara başvuru yapamıyor. Leger des Heisl gençlerin bu nedenle çok erken bir dönemde kendi ayakları üzerinde kalmaya çalıştıklarını ve bunda zorlandıklarını belirtiyor.

Leger des Heils’a göre evsiz kalan gençlerin sayısının artmasında bir başka ana neden bu grup için uygun fiyatlı konut eksikliği. Sonuç olarak, evsiz insanlar sosyal barınaklara bağımlı olarak kalıyor. Barınaklarda kalma sürelerine bakıldığında kişilerin ortalama bir yıldan uzun süre kaldığı görülüyor. Sonuç olarak barınaklar aşırı kalabalık bir hale geliyor.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Clay LeConey - Unsplash

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Abone Ol