MADRİD (AA) - İspanya 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) 2016-2017 sezonu iki maçla başladı.

Türk futbolcu Emre Çolak'ı kadrosunda bulunduran Deportivo, sahasında oynadığı maçta Eibar'ı 2-1 yendi. Konuk takım Eibar 54. dakikada Ramis'in golüyle 1-0 öne geçerken, Deportivo'nun beraberlik golü 70. dakikada Mosquera'dan geldi. Beraberlikten sonra ataklarını artıran Deportivo, 87. dakikada ceza sahası içinde Junca'nın Lucas Perez'i düşürdüğü pozisyonda penaltı kazandı. 88. dakikada topun başına geçen Lucas Perez, takımını 2-1 öne geçiren golü attı. İlerleyen dakikalarda skor değişmeyince Deportivo maçı 2-1 kazanarak haftaya 3 puanla başladı.

Bu arada Deportivo formasıyla La Liga'da ilk sezonunu geçiren Emre Çolak, karşılaşmada yedek bekledi. Deportivo Teknik Direktörü Gaizka Garitano, maçın ikinci yarısında yaptığı 3 oyuncu değişikliğinde 25 yaşındaki oyuncuyu tercih etmedi.

Öte yandan La Liga'da sezonun açılış maçında ise Malaga sahasında Osasuna ile 1-1 berabere kaldı. Maç boyunca rakibine karşı daha üstün oynayan ve daha çok gol pozisyonuna giren Malaga, 55. dakikada Juanpi ile 1-0 öne geçti. Geçen yıl 2. Lig'de mücadele ettikten sonra bu sezon tekrar La Liga'ya çıkan Osasuna'nın beraberlik golünü ise 84. dakikada Fran Merida kaydetti.

La Liga'nın son şampiyonu olan ve milli futbolcu Arda Turan'ın formasını giydiği Barcelona ise ilk hafta maçında bugün TSİ 19.15'te Nou Camp Stadı'nda Real Betis'e karşı oynayacak.