Türkiye’de memur maaşlarının belirlenmesi ile birlikte yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın merakla beklediği dövizle askerlik bedeli de belirlenmiş oldu. 

Konsolosluklar vasıtasıyla alınan dövizle askerlik bedeli 1 Temmuz 2023 ile 31 Aralık 2023 tarihleri arasında geçerli olmak üzere 122.350,80  TL'nin günlük kura göre euro karşılığı üzerinden alınacak. 

Gurbetçilerin dövizle askerlik bedeli azaldı
Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları dövizle askerlik için başvuru yaptığı tarihteki bedelli askerlik ücretinin karşılığı olan euro veya diğer döviz karşılığı ödeme yapacak.

Bugünlerde olduğu gibi döviz kurunun yükseldiği dönemlerde dövizle askerlik başvurusu yapmak gurbetçiler açısından daha avantajlı hale geldi.

Örnek olarak vermek gerekirse dövizle askerlik yapmak için başvuru yapan bir kişi, 28,44 euro olan bugünkü Euro-TL kurundan hesaplandığında, 4.302 euro ödemek zorunda olacak. 

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş