Hollanda Göç ve Vatandaşlık Servisi içerisinde özel bir grubun geçtiğimiz yıl 170 kişi hakkında özel bir araştırma yaptığını belirten Dijkhoff, bu kişilerden 60’ının zanlı olarak görüldüğünü kaydetti. Dijkhoff geçtiğimiz iki yıl içinde 20 kişi hakkında yapılan araştırmada bu kişilerin savaş suçlusu olduğuna dair yeterli derecede delile rastlandığını belirtti.
Adalet ve Güvenlik Bakanlığı ise bu kişiler hakkında bir açıklama yapmaktan ve bu kişilerin Esad veya Özgür Suriye ordusuna mensup olup olmadıklarını belirtmedi. Bu kişilerin IŞİD mensubu olma ihtimallerinin ise çok az olduğu kaydedildi. Dijkhoff sadece bir kişinin bu örgütle ilgisi olduğu için gözaltına alındığını kaydetti.
Sınırdışı edilecekler mi?
Dijkhoff sözü edilen bu kişilerin her ne kadar kendi ülkelerinde savaş suçu işlediğinden şüphelenilse de sınır dışı edilmeyeceklerini belirtti. Dijkhoff; savcılığın elinde yeterli derecede delil olmaması halinde Bu kişilerin gözaltına da alınmayacağını da belirtti. Ancak bu kişilere oturum hakkı veya herhangi bir hak tanınmıyor ve bu kişiler yasadışı olarak Hollanda’da bulunuyor.
© SONHABER.EU