Her sene İslam alemi tarafından büyük çoşkuyla kaşılanan "On bir ayın sultanı" Ramazan ayına sayılı günler kaldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan takvime göre 13 Nisan'da başlayacak olan Ramazan ayı, 12 Mayıs'ta tutulacak son oruçlar eşliğinde son bulacak. 

Ramazan ayı içerisinde yer alan ve "Bin aydan daha hayırlı" olarak ifade edilen Kadir Gecesi ise 8 Mayıs'ta idrak edilecek. Ramazan Bayramı'nın ilk günü ise 13 Mayıs Perşembe günü kutlanacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Hollanda'nın şehir şehir imsakiyesini açıkladı

Hollanda Diyanet Vakfı (HDV), Diyanet İşleri Başkanlığı Vakit Hesaplama birimi tarafından belirlenen Hollanda'nın şehir şehir Ramazan imsakiyesini açıkladı. 

Rotterdam'da ilk iftar 20:42, son iftar 21:31

Hollanda'da Türklerin yoğun olarak yaşadığı Rotterdam kentinde ilk oruç saat 05:13'de başlayacak ve ilk iftar saat 20:42'de yapılacak. Son oruçlar ise 12 Mayıs tarihinde saat 21:31'de açılacak.

Başkent Amsterdam'da ise ilk oruç günü saat 05:11'de başlayacak ve ilk iftar saat 20:41'de yapılacak. Son oruçlar ise 12 Mayıs tarihinde saat 21:31'de açılarak, Ramazan ayına veda edilecek.

Aşağıdaki linke tıklayarak, yaşadığınız Hollanda şehrine ait Ramazan imsakiyesine ulaşabilirsiniz. 

Hollanda şehirlerine ait 2021 Ramazan imsakiyesini buradan indirebilirsiniz

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU