Pazartesi sabah saatlerinde Rotterdam Noord bölgesi, Gordelweg üzerinde park halindeki Toyota marka bir aracın altında ölü olarak bulunan 53 yaşındaki adamın, aracın katalitik konvertörünü çalmaya çalışan hırsız olduğu ortaya çıktı. 

Rijnmond sitesinde yer alan haberde adamın, muhtemelen aracın katalitik konvertörünü çalmaya çalışırken, aracın altına yerleştirdiği krikonun gevşediği ve bir anda aracın adamın üzerine düştüğünün tahmin edildiği belirtildi.

Rijnmond haber sitesine bir açıklama yapan aracın sahibi, sabah saat 8 sularında kızını okula bırakmak için evden çıktığını, aracın yanına geldiklerinde önce kızını arka koltuğa oturtup aracın sol tarafına geçtiğini ve o sırada arabanın altında yatan birini fark ettiğini belirtti. 

Arabanın altındaki kişinin uyuyup kaldığını zanneden araç sahibi, önce adamı uyandırmaya çalıştığını ancak hiç reaksiyon alamayınca 112 acil servisi ve kayınbiraderini aradığını aktardı. Kısa süre içinde olay yerine gelen ambulans ve polis ekipleri de aracın altındaki adam için artık bir şey yapılamayacağını ve hayatını kaybettiğini doğruladı. Polis ölen kişinin Rotterdam’da ikamet ettiğini belirtti.

Hırsızların yeni gözdesi: Katalitik konvertörü

Katalitik konvertör, yanma esnasında oluşan ve araç egzosundan çıkan zehirli gazların olabildiğince temiz bir halde havaya karışmasını amaçlayan bir parça. Son zamanlarda hırsızların rağbet gösterdiği araç parçaları arasında yer alıyor. 

Toyota marka araçların katalizörlerinin kolay sökülebilen parçalar olduğu ve bu nedenden ötürü hırsızlar tarafından tercih edildiği belirtiliyor. Bu konvertörlerin yenileri 1500 euro, ikinci elleri ise 500 euroya alıcı buluyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU