HOLLANDA

Hollanda’nın kıyı bölgeleri için sarı kodlu uyarı yayınlandı

Abone Ol

Meteoroloji enstitüsü özellikle kıyı kesimleri Wadden adaları ve Flevoland bölgelerinde sabah ve akşam saatleri için sarı kodlu uyarı yayınladı. Trafikte olanların dikkat etmesi gerektiği belirtildi.

Hollanda Meteoroloji Enstitüsü KNMI tarafından yapılan açıklamada ülkenin batı kıyıları, Wadden adaları bölgesi ve Flevoland bölgelerinde görülecek olan aşırı rüzgar sebebiyle trafiğe çıkacakların dikkat etmesi gerektiğine vurgu yapıldı. Açıklamaya göre rüzgar hızının sabah saatlerinde kıyı kesimlerinde saatte 90 kilometreye, iç kesimlerde ise 75 ila 85 kilometreye kadar çıkabileceği belirtildi.

Güneybatı istikametinden esecek olan kuvvetli rüzgarın trafikte sorunlara neden olabileceği uyarısı yapıldı.

KNMI açıklamasına göre rüzgarla birlikte bulutlu hava ülke çapında yer yer yağış bırakarak ilerleyecek. Günün ilerleyen saatlerinde yağış hızı artacak ve bazı bölgelerde dolu yağışı ve fırtına şeklinde etkili olacak. Ülke genelinde sıcaklıklar ortalama 16 derece civarında seyredecek.

Akşam saatlerinde ve Salı gününü çarşambaya bağlayan gece saatlerinde rüzgar hızı saatte 75 ila 85 kilometre civarında olacak. Batı kıyılarında rüzgar hızı saatte 90 ila 100 kilometreye kadar çıkacak. Rüzgar gecenin ilerleyen saatlerinde şiddetini yitirecek.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Abone Ol