Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremler nedeniyle birçok kurum ve kuruluşun yanı sıra bireysel yardım kampanyaları da devam ediyor. 

Hollanda’nın hemen hemen her bölgesinde camiler, vakıflar, dernekler kendi çabaları ile yardım ve bağış topluyor. Gerek Türk STK’ları ve kurumları gerekse diğer milletlerden vatandaşların yoğun çabaları milyonlarca eurunun toplanmasına katkı sağlıyor. 

Bireysel olarak yapılan yardım kampanyalarından biri de Alkmaar’daki Bodrum Türk dönecisi tarafından gerçekleşti. Dükkan sahibi yerel medyaya verdiği açıklamada kayınvalidesinin deprem bölgesinde yaşadığını ve elim felaketten canlı olarak kurtulmayı başardığını, o bölgede olan deprem mağdurları için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Normal şartlarda pazartesi günü kapalı olan dükkanını yardım toplamak için açan dükkan sahibi, hem kendi çalışanlarının ve çalışmaya destek vermek için gelen gönüllülerin hem de ürün aldıkları toptancıların bu kampanyaya destek verdiğini belirtti.

Gece geç saatlere kadar devam eden yardım kampanyasına destek olmak için gelen ve ürünlerden satın alan Hollandalılar, dükkanın önünde uzun kuyruklar oluşturdu. 

Bugün NH Nieuws sitesinde yer alan haberde, pazartesi günü gerçekleşen yardım kampanyasında toplam 17 bin euro toplandığı belirtildi. Dükkan sahibi emeği geçen ve destek veren herkese teşekkür etti.

Pazartesi günü gerçekleşen yardım kampanyasının geliri Türkiye’deki depremzedelere bağışlanacak.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.