BELÇİKA

Hollanda’da sosyal medyadan en az 9 kız çocuğunu istismar eden adam tutuklandı

Hollanda ve Belçika’da internet üzerinden küçük kız çocuklarını kandırıp fotoğraf ve video talep eden 25 yaşındaki adam tutuklandı.

Abone Ol

Den Haag’da yaşayan 25 yaşındaki bir adam, yaşları altı ila 12 arasında değişen en az dokuz çocuğu internet üzerinden istismar etmek iddiasıyla yakalandı. Adalet Bakanlığı'na göre adam kendini “model avcısı” olarak tanıtmış. Kurban sayısının artacağından endişe ediliyor.

Savcılık tarafından yapılan açıklamaya göre yakalanan kişi Snapchat ve TikTok gibi sosyal medya platformları üzerinden Hollanda ve Belçika’daki kız çocuklarına yaklaştı. Kendisini bir mankenlik ajansı adına yeni modeller arayan bir kız olarak tanıttı. Kurbanlarından fotoğraf göndermelerini talep etti. Başlangıçta normal fotoğraflar isteyen adam, zamanla daha ileri taleplerde bulundu.

Savcılığa göre, şüphelinin evinde çocuklara yönelik cinsel istismar görüntüleri içeren en az üç bin dosya bulundu. Adam, çocukları internet üzerinden istismar etmesinin yanı sıra internet üzerinden görüntü yaymakla da suçlanıyor.

Yapılan ilk incelemelerde dokuz çocuk tespit edildi ancak savcılığa göre sayı en az iki katına çıkabilir. Savcılık 6 Şubat’ta tutuklanan adamın suçunu itiraf ettiğini ve polisin o tarihten bu yana mümkün olan çok sayıda mağdurun kimliğini tespit etmeye ve ailelerine ulaşmaya çalıştığını kaydetti.

Reşit olmayan kızlara internet ortamında istismarda bulunmak ve çocuk pornografisi bulundurmakla suçlanan adam, elde ettiği görüntüleri internet üzerinden ticaret yapmak için kullandığı için görüntüleri dağıtmaktan da yargılanıyor. Adamla ilgili olarak 14 Mayıs Salı günü Den Haag Bölge Mahkemesinde ilk ön duruşma yapılacak.
©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Abone Ol