Pricewise şirketinin çevrimiçi olarak 2 bin kişiyle yaptığı bir ankete göre, Hollanda’da her 10 kişiden biri ek sağlık sigortası bulunduğu halde, yaptığı sağlık harcamasının faturasını, sigorta şirketine beyan etmeyi unutuyor. Bu şekilde binlerce euro şirketin kasasında kalıyor. 

Geçtiğimiz yıl ortalama kişi başına 330 euroluk miktarın beyan edilmediği için geri de alınamadığını belirten Pricewise, en fazla dişçi faturalarının unutulduğuna dikkat çekiyor. 


Bazı faturalar için 3 yıl geçerlilik süresi var

"Çoğu durumda, bir sağlık kuruluşuna yaptığınız ziyaretten sonraki üç yıla kadar olan süre içinde, ödediğiniz  tıbbi masrafların size geri ödenmesini talep edebilirsiniz" diyen Pricewise uzmanı Suzanne Löwik, tedavi sırasında bağlı olunan sigorta şirketinden başka bir şirkete geçilmiş olsa dahi yine de geri ödeme talebinde bulunulabileceğini hatırlatıyor.

Uzman şu örneği veriyor: “Örneğin, fizyoterapiste gittiniz ancak ödediğiniz ücreti şirkete göndermeyi unuttunuz. İki yıl sonra bu faturaları buldunuz.  Kesinlikle sigorta şirketine göndermenizi tavsiye ederim. Bir tedavi yaklaşık 30 ila 40 euroya mal oluyor.”


Sigorta şirketi ile sözleşmesi olmayan merkezlerin faturaları

Löwik, bazı durumlarda sigorta şirketi ile sözleşmesi olmayan bir sağlık merkezine gidildiğinde, faturanın sağlık sigortası şirketine göndermek yerine kişinin kendisine verildiğini belirtiyor. 

Uzmana göre bu durum “sağlık sigortası şirketinden geri ödeme alamam” şeklinde yanlış yorumlanıyor. 

Çoğu durumda, sözleşmesiz bir bakım sağlayıcısından alınan tedavi masrafına ilişkin faturaların, yaklaşık yüzde 60 ila 70 oranında geri ödendiğini belirten Löwik, “Kapınıza sağlık faturası mı geldi? Bunu her zaman sağlık sigortanıza gönderin.” diyor ve ekliyor “denememek yanlışlık olur.” 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU