Haarlemmermeer belediyesine bağlı Rijsenhout köyünde ikamet eden 13 yaşındaki zihinsel engelli Yasmine adlı genç kız için geniş çaplı arama başlatıldı.

Cuma günü akşam 20:45 sularında gelen kayıp ilanı sonrasında alarma geçen Harlemmermeer polisi köyde ve çevresinde arama yaptı. Aynı zamanda Burgernet üzerinden de kayıp ilanı verildi.

Köyde olan gelişmeleri anlatan bir facebook grubunda da Yasmine’nin kayıp haberinin duyulmasının ardından genç, yaşlı herkesin katılımıyla tüm köyün arandığı ancak, hiçbir ipucuna rastlanmadığı belirtildi.

Elde edilen son bilgilere göre dün akşam saatlerinde başlatılan arama çalışmaları bu sabah da devam etti ancak Yasmine henüz bulunamadı.

Sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda Yasmine’nin zihinsel engelinin bulunduğu ve yalnız olarak dışarı çıkamadığı, okula dahi gözetmenle gittiği belirtildi. 

Polis açıklamasında Yasmine’nin kaybının endişe verici olduğunu ve tüm olanaklarla arandığını kaydetti.

Yaklaşık 1,67 metre boyunda olduğu belirtilen Yasmine’nin saçlarının kahverengi renginde ve zayıf bir yapıya sahip olduğu, kaybolduğu anda üzerinde beyaz nike airforce ayakkabı, asker yeşili kapri pantolon ve siyah kışlık ceket bulunduğu belirtiliyor.

Sosyal paylaşım sitesi facebook’da yapılan bir paylaşımda kayıp kızın büyük ihtimalle genç bir erkek tarafından arabayla alındığından şüphelenildiği belirtildi. Ancak polis henüz bu bilgiyi doğrulamadı.

Yasmine’yi gören veya nerede olduğu hakkında bilgisi olanların 0800-6070 veya 0900-8844 numaralı telefonlardan polise ulaşabileceği veya anonim olarak 0800 7000 numaralı telefona ihbarda bulunabileceği belirtiliyor.

Video paylaşım sitesi youtube aracılığıyla paylaşılan kayıp ilanı
 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.