Hollanda'nın ilk başörtülü kadın milletvekili olan Kauthar Bouchallikht, partisinin İsrail-Hamas çatışmasında Filistinlilere yönelik zulme karşı tutumu nedeniyle adaylıktan çekilme kararı aldı. Bouchallikht, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu 'savaş' birdenbire başlamadı, 75 yıldır devam ediyor. Partimizin bu konudaki eksik tutumu nedeniyle aday olmamın bir anlamı kalmadı" dedi.

Bouchallikht, 2017 seçimlerinde Yeşil Sol'un (GL) aday listesinin 9'uncu sırasında yer almış ve 27 bin 38 tercihli oy alarak Temsilciler Meclisi'ne girmişti. Ancak, yaklaşan 22 Kasım'daki erken genel seçimlerde İşçi Partisi (PvdA) ile Yeşil Sol (GL) ittifakının 17. sırasında yer almasına rağmen partisinin tutumu nedeniyle adaylıktan çekildiğini belirtti.

Partinin Fraksiyon Başkanı Klaver, Bouchallikht'in kararının kendisini şaşırttığını ve üzdüğünü belirtirken, Bouchallikht bu açıklamaya sarı bir kalp emojisi ile yanıt verdi. Ayrıca sosyal medyada, Hollanda için daha iyi olduğuna inandığı için GroenLinks/PvdA'ya oy vereceğini belirtti.

Kauthar Bouchallikht'in milletvekilliği öncesinde Avrupa Müslüman Gençlik ve Öğrenci Organizasyonları Forumu'nda (FEMYSO) görev aldığı biliniyor. Ayrıca 2014 yılında Filistin'e destek yürüyüşü sırasında çekilen resimleri, aşırı sağcılar tarafından gündeme taşınarak, Bouchallikht'in hedef gösterildiği belirtilmişti.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Ömer Aşıran