KNMI tarafından yapılan açıklamada Zeeland bölgesinde aşırı yağış görüldüğü yağışın Cuma günü de devam edeceği belirtildi. Yapılan açıklamada ülkenin kuzey bölgelerinde ve Limburg bölgesinin güneyinde kar yağışı ile birlikte yollardaki kayganlık oranının da tehlikeli düzeye çıkacağı uyarısı yapıldı.
Weerplaza ve VID tarafından yapılan açıklamada kuzey bölgelerinde yolların tuzlandığı, Zeeland bölgesinde ise saatte hızı 80-90 km. kadar varan rüzgarın zor anlar yaşatacağına dikkat çekildi.
Perşembeyi cumaya bağlayan gece saatlerinde Friesland bölgesinin güneyi, Noordoostpolder ve Overijssel, Drenthe ve Limburg’un tepelikleri kara büründü. Bazı bölgelerde 5 cm kalınlığında kar yağışının olduğu görüldü. Bugün hava sıcaklığının 3-4 dereceye kadar çıkması ile karın eriyeceği tahmin edilmekte. Kuzey Hollanda bölgesinde ise buzlanma devam edecek.
Hafta sonu itibari ile buzlanmanın artacağını belirten meteoroloji cumartesi gecesi ülkenin iç kesimlerinde buzlanma olacağını ve araç sürücülerinin daha dikkatli davranması gerektiğini belirtti. Cumartesi günü yağış artacak ve sıcaklıklar düşmeye başlayacak. Bu nedenle karla karışık yağış görülecek.
Pazar gecesi, sıcaklıklar -2 ila -5 dereceye kadar düşecek. Gündüz saatlerinde yağışsız ve güneşli bir hava hâklim olacak. En fazla hava sıcaklığı ise -1 ila +3 derece arasında seyredecek.
©SONHABER.EU