HOLLANDA

Hollanda’da son 6 ayda temel gıda ürünlerine yüzde 15 zam geldi

Abone Ol

Tüketici Derneği tarafından bugün açıklanan rakamlara göre Aralık ayından bu yana temel gıda maddelerinden ekmek, sebze ve tereyağı yüzde 15 oranında zamlandı.  En fazla artış ise yüzde 80’le şekere yapıldı. Bu dönemde süpermarketler, her gün yaklaşık 150 ürünün fiyatına zam yaptı. 

Derneğin karşılaştırdığı fiyatlara göre; altı aylık dönem içerisinde temel gıda maddelerinde en pahalı market Spar süpermarketi oldu. Spar'daki ürünlerin fiyatları, ortalamanın yüzde 20 üzerinde arttı.

Temel gıda ürünlerinde en ucuz market ise Dirk. Bu süpermarkette fiyatlar ortalamadan yüzde 11 altında kaldı.

Tüketici Derneği'nin belirttiğine göre, altı aylık dönemde artan fiyatlar düşmeye başladı. Örneğin, Albert Heijn marketinin kendi markalı bir paket tereyağı geçen yıl 2,65 eurodan 3,19 euroya çıktı, ancak şimdi 2,89 euro geri düştü.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Abone Ol