Hollanda'da Lahey mahkemesi, hükümetin parlamento onayını almamasından dolayı sokağa çıkma yasağının kaldırılması kararını vermiş, aynı günün akşamında temyiz mahkemesi kararı askıya alarak cuma günü tekrar toplanacağını açıklamıştı.

Seçim tatilinde bulunan Temsilciler Meclisi bugün yoğun mesai harcayarak, acil durum yasasını çıkartırken, mahkemenin karşısında hükümetin elini güçlendirmiş oldu.

Hollanda'da Temsilciler Meclisi'nin çoğunluğunun desteğini alan hükümet, sokağa çıkma yasağını korona yasasına dahil ederek temyiz mahkemesinin iptal etme kararını ortadan kaldırmış oldu. 

Hollanda'da sokağa çıkma yasağının yasal temelini sağlamlaştırmak için meclise getirilen acil durum yasasını hükümet partileri Özgürlük ve Demokrasi İçin Halk Partisi (VVD), Hristiyan Demokrat Parti (CDA), Demokratlar 66 (D66) ve Hıristiyan Birliği Partisi (CU)'nun yanı sıra Sosyalist Parti (SP), Yeşil Sol (GL), İşçi Partisi (PvdA) ve Yaşlılar Partisi (50Plus) destek verdiğini açıkladı.

Başbakan Rutte: Sokağa çıkma yasağı 2 Mart'tan sonra tekrar uzayabilir

Korona önlemlerinin 2 Mart'tan sonra gevşetilmesi için çok umutlu olmadığını belirten Başbakan Mark Rutte, "Dürüst olmak gerekirse iyimser değilim" açıklamasını yaptı. Günlük vaka sayılarının üçüncü bir dalganın yakın olduğuna işaret eden Başbakan Rutte, tüm yeni enfeksiyonların yüzde 70'inin artık İngiliz varyantından kaynaklandığına dikkat çekti.

Hollanda'da sokağa çıkma yasağı 3 Mart sabahı saat 04:30'a kadar planlanırken, gelecek hafta hükümetin yasağı uzatıp uzatmayacağına karar vereceği belirtildi. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU