GVB tarafından yapılan açıklamada, 1 euroluk biletlerin bir gün içerisinde tüm metro, tamvay ve otobüslerde geçerli olduğu belirtildi. Günlük bilet sadece Amsterdam, Diemen, Duivendrecht, Amstelveen ve Schiphol bölgesi bölgesinde yaşayan veya çalışan kişiler için geçerli olacak. 

Şehir sakinleri 26 Ağustos'a kadar GVB web sitesi üzerinden bir promosyon kodu talep edebilecek. Promosyon kodu 1 euroluk biletlerin satın alımında kullanılacak. Alınan biletler 30 Eylüle kadar kullanılabilecek.

Bir euroluk biletlerden sınırlı sayıda olduğunu belirten GVB yetkilileri kişi başına yalnızca bir promosyon kodu talep edebileceğini aktardı.

GVB direktörü Ellen Swinkels konu ile ilgili basına yaptığı açıklamada, şehirde geçtiğimiz dönem içinde araçların yenilendiğini, uygulama sayesinde Amsterdamlıların yenilenmiş otobüsler ve tramvayları görme fırsatı yakalayacağını ve bu sayede toplu taşıma kullanımının artırmasının hedeflendiğini dile getirdi.

Promosyon kodu nasıl alınır?
Günlük 1 Euro’luk biletten yararlanmak için toplu taşıma şirketi GVB’nin resmî web sitesine giriş yaparak form doldurulması gerekmekte. Başvurular 26 Ağustos tarihine kadar yapılabiliyor.

GVB formu için bu linki tıklayınız.

Alınan promosyon kodunun GVB’ye ait Gappie uygulamasına girilmesi gerekiyor. Bu sayede 1 euro karşılığında 24 saat geçerli günlük bilet satın alına biliniyor.

Foto: Guillermo Casales - Unsplash

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın