Hollanda Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM), ülke genelinde son 24 saatte 2 bin 602 kişide daha Kovid-19 tespit edildiğini açıkladı. Bugün açıklanan vaka sayısının ise dünden 99 daha az olduğu belirtildi. Ayrıca RIVM, Hollanda'da günlük vaka sayısının geçen haftaya göre yüzde 13 düşüş kaydettiğini açıkladı.

Hastanelerde tedavi gören korona hasta sayısı düşmeye devam ediyor

Hollanda'da vaka sayılarında yaşanan azalmanın ardından, hastanelerdeki doluluk oranının da düşmeye devam ettiği açıklandı. 

Dün ülke genelinde hastanelerde tedavi gören bin 240 korona hastasının, bugün açıklanan son verilere göre  bin 189 olduğu açıklandı. Yoğun bakım ünitelerinde tedavi gören hasta sayısının ise 420 olduğu belirtildi. 

Hollanda'da yapılan aşı sayısı 9.5 milyon doza yaklaştı

Hollanda'da dün açıklanan koronavirüs kaynaklı  12 can kaybının ardından, son 24 saatte 10 kişinin daha hayatını kaybettiği bilgisi paylaşıldı.

Hollanda'da koronavirüs kaynaklı hayatını kaybedenlerin toplam sayısı 17 bin 644'e yükseldi. Koronavirüs vaka sayısının toplamının ise 1 milyon 654 bin 282 olarak kayıtlara geçtiği açıklandı.

Ayrıca RIVM, 6 Ocak'ta başlayan toplu aşılama sürecinde, dün itibariyle yapılan toplam aşı sayısının 9 milyon 490 bin 528  olduğunu açıkladı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU