Hollanda'da haftasonu yaşanan kar yağışının ardından, bazı test ve aşı merkezlerinin kapanmasından dolayı vaka sayısında ciddi düşüş yaşandığı açıklandı. Önümüzdeki günlerde açıklanacak günlük vaka sayılarında, test merkezlerinin kapalı olmasından dolayı artış yaşanması bekleniyor.

Hollanda'da RIVM tarafından yapılan açıklamada, hastanelerde tedavi gören korona hastasının toplamda  bin 990 kişi olduğu belirtilirken, yoğun bakım ünitelerinde tedavi gören toplam hasta sayısının 533 kişi olduğu açıklandı.

Hollanda'da dün açıklanan Kovid-19 kaynaklı  85 can kaybının ardından, bugünde 78 kişinin daha hayatını kaybettiği bilgisi verildi. Hollanda'da koronavirüs kaynaklı toplam can kaybı 14 bin 590'a yükselirken, toplam vaka sayısı ise 1 milyon 12 bin 908 olarak gerçekleşti.

Hollanda'da her gün açıklanan ölüm sayılarının, koronavirüs taşıdığı bilinen ölümler olduğu belirtilirken, Hollanda istatistiklerine göre gerçek ölüm sayısının daha yüksek olabileceği açıklandı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU