Hollanda’nın köylerinde bulunan kiliselerin saat kuleleri, zamanı öğrenmek isteyenler için başvurulacak yegane yerlerin başında geliyor. Günün belirli saatlerinde olduğu gibi akşamları da saatin kaç olduğunu hatırlatmak için çalan kilise saatleri birçok kişiye kolaylık sağlıyor.

Çoğu insan, geceleri geleneksel çalınan kilise çanının sesinden etkilenmiyor ancak geçtiğimiz gece 3,5 saat boyunca toplam 2500 kez çalan kiliseye ait saatin çanı, Castricum sakinlerini çileden çıkarttı.

Hollanda'nın Noord Holland bölgesinde bulunan Castricum köyü sakinlerinin bazıları geçtiğimiz akşam geç saatlerde çalan kilise çanı nedeniyle uykusuz bir gece geçirdi.

NH Nieuws’da yer alan haberde Çarşamba gecesi saat 23:45 sularında çalmaya başlayan Protestan kilisesi saatinin çanının hiç durmadan saatlerce çalmaya devam ettiği belirtildi. Haberde birçok köy sakininin polisi arayarak ihbarda bulunduğu aktarıldı.

Habere göre; kilisenin saatinin çanı bir seferde on iki kez olmak üzere, toplamda 3,5 saat boyunca 2500 kez çaldı. Kilise saatinin neden ve nasıl bu şekilde durmaksızın tekrar tekrar çalmaya  devam ettiği bilinmiyor. 

Yaşanan sorun bir belediye görevlisinin saatin elektriğini kesmesiyle son buldu Saatin tekrar ne zaman çalıştırılacağı henüz bilinmiyor. Kilise yetkilileri ise olayı polise intikal ettirdiklerini belirtiyor.

NH Nieuws sitesinde yer alan videoda neredeyse her dakika saatin yeniden aynı konuma geldiği ve çaldığı görülüyor.

NH Nieuws’e açıklama yapan bazı köy sakinleri gece yarısına kadar devam eden çan sesinden uyuyamadığını belirtti. Bir köy sakini ise çalmaya devam eden kilise çanına aldırış etmediğini “23:45’de çaldığını duydum, sonra tekrar çalmaya başladı. Ben de kulaklığımı takıp yattım” sözleri ile açıkladı.

Geçen ay da Beverwijk’da benzer bir olay yaşandı
Castricum köyüne yaklaşık 10 kilometre mesafede olan Beverwijk’da da yaklaşık bir ay önce böyle bir olay yaşandığı belirtiliyor. Noordhollands Dagblad gazetesinde konu ile ilgili haberde durmadan çalan saat için vandalizmden söz edildiğini yazdı.

© Sonhaber.eu

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.