Hollanda Beyazay derneğinin yönetim kurulu üylerinin ve ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verilen toplantıya çok sayıda iş adamı ve basın mensubunun katılması dikkat çekti.

Merkezi Türkiye’de bulunan derneğin Hollanda şubesinin açılışına Hollanda Türk İşadamları Derneği ( HOTİAD ) Başkanı Hikmet Gürcüoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, T.C. Rotterdam Başkonsolos vekili Ulvi Darendeli’de katılarak birer konuşma yaptılar.

Gürcüoğlu konuşmasında engelli deyince akla engelliler için araba, araç gereç yardımı gelmekte, oysa engellilerin eğitimi ve onları topluma kazandırmak için yapılacak çalışmaların daha önemli olduğunu söyledi.

Başkonsolos vekili Darendeli ise, “Tarihimize baktığımız da özellikle Osmanlı döneminde engelliler için yapılan çalışmalar Avrupa için öncülük ederken bugün malasef Avrupa’nın engellilere sunduğu imkanlara baktığımızda ülkemizin ve insanlarımızın Avrupa’nın gerisinde kaldığını görüyoruz” dedi. Beyazay derneğinin bu girişimini takdirle karşıladığını belirten Darendeli, buradaki engelli vatandaşlarımızın evlerinden çıkması, toplumda hak ettikleri yere kavuşması için gereken ne varsa yapmaya hazır olduklarını belirttiği konuşmasında,” Onlar bedensel olarak engelli olabilirler fakat zihinsel olarak bizlerden fazlaları var eksikleri yoktur. Dünyada bunun bir çok örneğini görebiliyoruz” dedi.

Daha sonra Hollanda Beyazay Derneği Başkanı Mehmet Dağlıoğlu ve Fahri Başkan Hüseyin Öztürk Derneğin Vizyonu ve misyonu hakkında slayt eşliğinde bilgi verdi.

Başkan Yardımcısı Aynur Gül Çakır ‘ın sunumu ile gerçekleşen toplatıda Bayazay Derneğinin çalışmaları şu başlıklar altında toplandı.

IMG_1323

MİSYON
Engellilerin eğitim, sosyal, kültürel, ekonomik, hukuki, mesleki vb. hak ve menfaatlerini koruyup geliştirmek ve istihdamı, sosyal hayata uyumu, insan hak ve özgürlüklerinden gerçek anlamda faydalanabilmelerini sağlamak; engellilere yönelik ayrımın kalkması ve hayatlarında girişken, üretken, verimli, başarılı bireyler olmaları için çalışmalar yapmak; engelliliğe yol açan nedenleri ve sonuçlarını ortadan kaldırmak için her türlü çalışma yapmak ve sosyal dayanışmayı sağlamak; engelliler arasında karşılıklı sevgi ve saygıyı yerleştirmek;
ruhsal ve bedensel olarak sağlıklı bireyler yetiştirilmesine katkıda bulunmak ve rehabilitasyonlarını sağlamaktır.

VİZYON
Türkiye Beyazay Derneği Hollanda Şubesinin ana çalışma alanı EĞİTİMdir. Engellilerin eğitimi, engelli yakınlarının eğitimi, engelliye hizmet verenlerin eğitimi, toplumun eğitimi gibi eğitimle ilgili tüm alanlar Türkiye Beyazay Derneği Hollanda Şubesinin vizyonu içinde yer almaktadır.

HEDEF KİTLE
Türkiye Beyazay Derneği Hollanda Şubesi; görme, işitme ve konuşma, bedensel, zihinsel ve kronik hastalıklarından dolayı özürlü olan tüm engelli kitlesini hedef almaktadır. Bunun dışında, engellilerin yakınları, ilgili kurumlar ve toplumun geneli, bilinçlendirme ve bilgilendirme çalışmaları açısından geniş hedef kitleyi oluşturmaktadır.

HİZMET
Türkiye Beyazay Derneği Hollanda Şubesinin hizmet alanları başlıca 5 ana başlıkta toplanabilir.
• Eğitim çalışmaları
• Bilinçlendirme çalışmaları
• Farkındalık oluşturma çalışmaları
• Destek hizmetleri
• Uluslararası çalışmalar

Hollanda Beyazay Derneği Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor:

Mehmet Dağlıoğlu – Başkan / Voorzitter
Hüseyin Öztürk – Fahri Başkan / (ere)Voorzitter
Mustafa Korkmaz – Fahri Başkan / (ere)Voorzitter
Aynur Gül Çakır – Başkan Yardımcısı / Vice voorzitter
Ergun Kula – Basın ve Halkla İlişkiler / Pers & Communicatie
Gökhan Bayhan – Tanıtım ve Medya / PR & Marketing
İzzet İlksoy – Teşkilat Başkanı / Bestuurslid Afdelingen
Zeynep Çakmak Kara – Sekreter / Secretaris
Adnan Şahin – Muhasip / Penningmeester
İbrahim Kökçi – Mali İşler / Financiën
Tuğçe İlksoy – Proje Sorumlusu – Projectleider

SONHABER.EU