Hollanda'yı Danimarka ve Norveç takip ederken, Türkiye listenin en sonunda yer bulabildi. Unicef'in raporuna göre 41 ülke arasında en mutsuz olanlar Türk çocukları. 

Unicef araştırmasında çocukların; zihinsel ve bedensel sağlıklarının yanında sosyal ve akademik becerileri ölçüldü. Bir çok ülkede yaşantısından memnun olanların oranı %80'in üzerinde çıkarken, Türkiye'de bu oran %53'te kaldı. 

Genel olarak öne çıkan sorun ise, kilo ve obezite problemleri oldu. Hollanda'da çocukların %25'i çok kilolu iken, dünya genelinde bu oran %35 civarında seyrediyor. 

Çocukların en çok okuldaki başarılarıyla ilgili konularda stres yaşadıklarına dikkat çeken Unicef raporu, başarı baskısı arttıkça çocukların hayatlarından memnun olma oranının düştüğünü belirtiyor. Buna örnek olarak, Türkiye'de yaşayan çocukların başarı baskısıyla hayatlarından memnun olmamaları gösteriliyor. 

Neden Mutlular

Hollanda’da okula gitmek, çocuklar için bir yük değil. Çocuklar ev ödevi yapmak, bitmeye testler çözmek, bir anda aritmetik öğrenmek zorunda değil. 4 yaşında başladıkları okulun ilk birkaç yılı, genellikle arkadaşlarıyla iletişimi geliştirmekle geçiyor. Bu süreçte ilgi duyduğu alanlar tespit edilip, bu alanları kendilerinin keşfetmesi için gerekli imkanlar sağlanıyor.

Arkadaşlarla oynamaya çıkmak, okula bisikletle gitmek, ilgi duyulan konuları araştırmak gibi birçok faaliyeti kendi başlarına keşfedebilmeleri, çocuklar için önemli bir motivasyon.

Kıyaslamada en üst sırada bulunan Hollanda’da ikinci el oyuncaklar ve eşyalar oldukça yaygın. Düşük bütçeli aktiviteler, ailecek yenilen yemekler, basit doğum günü kutlamaları gibi birçok toplu organizasyon, sosyalliğin düşük bütçe ile sağlanabileceğini gösteriyor. Böylelikle çocuklar, mutlu olmak için son teknoloji ürünü oyuncakları satın almayı beklemiyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU