Hollanda'da Gümrük Bakanlığı ve Gemicilik - Transport Okulunun(STC College) ortaklaşa hazırladığı ders kitapçığında Türkiye'nin bölünmüş haritasına yer verildi. 

Kitapçığın içerisinde belirtilen haritada bütün ülkelerin uluslarası hukuk çerçevesinde belirlenen sınırlarına yer verilirken, Türkiye'nin haritası ise uluslarası hukuka aykırı ve parçalanmış bir şekilde öğrencilere sunuldu.

Türkiye'yi parçalamak istiyorlar

Yer verilen haritada en dikkat çeken bölüm ise Türkiye'nin parçalanması ve sözde büyük Ermenistan ve Kürdistan devletlerine yer verilmesi oldu.  Yine aynı kitapçıkta 'Yarının dünyası' sloganına yer verilmesi ise Türkiye'nin bölünüp parçalanmasının arzulandığının bir göstergesi olarak kamuoyunda dikkat çekti.

Haritaya sert tepki

Söz konusu kitapçığı  DENK partisi milletvekili Tunahan Kuzu sosyal medya hesaplarından kamuoyu ile paylaştı ve gerekli adımların atılacağını belirtti. Tunahan Kuzu paylaşımında yapılan bu küstah davranışları eğitim müfettişlerine şikayet ettiğini belirtirken, kitabın derhal ortadan kaldırılmasını talep etti.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU