Hollanda Adalet Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada Rotterdam kentinde bir eve yapılan baskında, 75 kilo kokain, 1.5 milyon Euro ve bir ateşli silah ele geçirildiği açıklandı. Evde ikamet eden 45 yaşındaki erkek zanlının uyuşturucu kaçakçılığı, kara para aklama ve ateşli silah bulundurmaktan gözaltına alındığı bildirildi.

Polis, pazartesi 3, salı günü 2 kişiyi daha gözaltına almıştı

Hollanda'da polis, kırmayı başardığı şifreli mesajlaşma uygulaması Sky ECC'de yer alan mesajlardan yola çıkarak soruşturmayı derinleştirdi.

Polisin yürüttüğü aynı soruşturma kapsamında geçtiğimiz pazartesi günü uyuşturucu kaçakçılığı yaptıkları şüphesiyle, Hollanda'da kalıcı ikameti olmadıkları belirtilen 21, 43 ve 53 yaşlarında üç kişiyi gözaltına aldığı bilgisini paylaştı. Polis ekiplerinin salı günü Rotterdam'da iki kişiyi daha gözaltına aldığı belirtildi.

Hakim 14 gün daha ek gözaltı süresi verdi

Perşembe günü hakim karşısına çıkan zanlılar için, 14 gün daha ek gözaltı süresi verildiği ifade edildi. Polisin yapmış olduğu aramalarda ele geçen 27 silah, yirmi bıçak, bazısı kriptolu yetmiş telefon, on iki lüks araba, iki tekne, bir jet ski'ye el konulurken, büyük miktarda para ve uyuşturucu yakalandığı açıklandı. 

Rotterdam, Rozenburg, Dordrecht ve Capelle aan den IJssel kentlerinde ikamet eden toplam 6 şüpheli ateşli silah bulundurma, kara para aklama, uyuşturucu kaçakçılığı ve suç örgütü kurmaktan hakim karşısına çıkacakları açıklandı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın 

©️SONHABER.EU