RIVM tarafından yapılan son açıklamada, delta varyantı nedeniyle hastaneye yatan hasta sayılarında artış görülmediği ve şuanda yeni bir korona virüs dalgası oluşmadığı belirtiliyor. Ancak bu durum önümüzdeki sonbahar aylarında değişebilir.

Geçtiğimiz bir ay içerisinde, ilk hafta tüm hastaların yüzde 4'ünde, ikinci hafta yüzde 9'unda görülen delta varyantı, üçüncü hafta yüzde 17'ye yükseldi. Bu hızlı artış yetkilileri tedirgin ediyor.

Hastaneye yatan hasta sayısı düşmeye devam ediyor

Hasta Dağılımı Ulusal Koordinasyon Merkezi (Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding - (LCPS) hastaneye yatan hasta sayılarının düşmeye devam ettiğimi açıkladı.

LCPS rakamlarına göre, 1 Temmuz günü ülke genelinde 278 kişi hastanede tedavi altına alındı. Bu hastalardan 119'u yoğun bakıma alındı. Bugün ise hastanede tedavileri yapılan 248 kişi bulunmakta. Bu hastalardan 108'i yoğun bakımda.

Tekrar kapanma gündeme gelebilir

Sağlık Bakanı De Jonge kabinenin ilerleyen delta varyantı konusunda teyakkuzda kalacağını belirtti. Bakan açıklamasında; aşının korona virüsün etkisini azaltmak için en etkili yöntem olduğunu buna rağmen kabinenin sonbaharda hasta sayısının artma riskine yönelik farklı senaryolar üzerinde çalıştığını belirtti. 

De Jonge, yeniden sokağa çıkma yasaklarının da görüşüldüğünü, ancak olası bir kapanmanın mümkün olduğunca yerel tutulmaya çalışıldığını kaydetti.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU