Bu gibi aracı sitelere normalden daha yüksek para ödedikleri halde istedikleri işlemi yaptıramayanların çoğunlukta olduğu belirtildi. 

Ehliyet süresini uzatma, bir aracın devir işlemleri veya araç plakası için bu gibi aracı sitelere başvuranların binlerce kişiye ulaştığını ve yüzlerce kişinin işlemleri yapılmadığını ve hiç bir belge alamadıkları bildirildi.

RDW Haziran ayından bu yana bu sorunla ilgili açıklamalar ve uyarılar yapıyor. "Ehliyet uzatma, araç devir işlemleri ve araç plakası gibi işlemlerin Hollanda'da yalnızca RDW tarafından verilebiliyor, bir başka site aracılığıyla ancak daha pahalıya mal edebilirsiniz ve çoğu zaman da işlemlerinizi yaptıramazsınız" denilen açıklamaya rağmen insanların bu aracı siteleri seçtikleri ifade ediliyor. 

Bazı sitelerin RDW resmi sayfasına benzer bir tasarımla, arama motorları üzerinden insanlara ulaştıklarını ve dolandırdıklarını belirten yetkililer, örnek olarak rdwservice.nl ve tenaamstellen.nl gibi adresleri gösteriyorlar. 

Polis ise, konuyla ilgili 180 civarında şikayet aldıklarını ancak sitelerin hala açık olduğunu belirtirken, bu gibi sitelerin sahtekarlıklarının ispatlanmasının aylar sürdüğünü belirtiyor. 

Aracılık işlemleri yapmak resmi olarak suç değil ancak bu sitelerin söz verdikleri hizmetleri yerine getirmediklerinin ispatlanması gerekiyor. 

RDW resmi sosyal medya hesabından konuyla ilgili uyarı ve açıklamalar yayınlamaya devam ediyor: 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!

Habernet