Merkezi Almanya’da bulunan Pegida (Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Yurtsever Avrupalılar) isimli aşırı ırkçı ve İslam karşıtı örgüt, Ramazan ayının ilk haftasından itibaren tüm ay boyunca ülkenin farklı merkezlerindeki camilerin önünde domuz etiyle mangal partisi düzenleyeceğini açıkladı.

Örgütün sosyal medya hesabından ve örgüte ait web sitesinden yapılan paylaşımda, 5 Nisanda  Schiedam HDV Muradiye Cami, 6 Nisanda Eindhoven Al-Fourqaan Cami, 7 Nisanda Enschede Selimiye Cami, 8 Nisanda Almelo Masjid Cami ve 9 Nisanda da Nijmegen Eyüb Sultan Cami önünde toplanıp mangal yapılacağı belirtildi.

Pegida’nın bu hamlesine karşı tepki veren DENK Partisi vekili Doğukan Ergin, Schiedam Belediye Başkanına bu sözde ‘protestoyu’ yasaklaması ve Schiedam’da kin ve nefrete yer verilmemesi gerektiğini belirttiklerini dile getirdi.

Ergin “Umarım belediye başkanı hassasiyet ile yaklaşır ve bu saçmalığa son verir. Nefret tüccarlarına asla yol vermemeliyiz. Ne bugün. Ne yarın.” dedi.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın