Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam'ın yayımladığı rapor, dünyanın en zengin 10 kişisinin toplam servetinin Kovid-19 salgını döneminde iki katına çıktığını ortaya koydu. Oxfam’a göre Hollanda’da da zenginler ile nüfusun geri kalanı arasındaki uçurum giderek açılıyor.

Oxfam'ın, Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu'nun açılışında düzenli olarak yayımladığı küresel eşitsizlik odaklı "Eşitsizlik Öldürür" raporuna göre dünyanın en yoksullarının gelirindeki düşüş, her gün 21 bin kişinin ölümüne sebep

Yayımlanan Oxfam raporuna göre Hollanda’da da süper zenginler ile nüfusun geri kalanı arasındaki uçurum giderek artıyor.

Hollanda’daki durumun “2.120 en zengin Hollandalının toplam serveti, en fakir 10 milyonunkinden daha fazla” şeklinde açıklandığı raporla ilgili bir açıklama yapan Oxfam direktörü Michiel Servaes ülkenin zengin ve fakir ayrımıyla mücadelede de sorumluluk taşıdığını ancak bunun yeterli olmadığını belirti.

Servaes, "Ancak bu hafta Temsilciler Meclisi'nde tartışılacak olan koalisyon anlaşmasında bu aciliyeti pek göremiyoruz," dedi ve "Konu uluslararası dayanışma, vergiden kaçınma ve aşıların adil dağılımı söz konusu olduğunda, hırsın gerçekten artırılması gerekiyor." ifadesini kullandı.

Dünyanın en zengin 10 ismi servetini artırdı
Rapora göre, Kovid-19 salgınında yürürlüğe konan kapanma tedbirleriyle dünya çapında turizm, seyahat ve ticarete getirilen kısıtlamalar sonrası 163 milyon kişi daha ‘yoksulluk sınırının altında’ yaşamaya başladı. 

Raporda, dünyanın en zengin 10 ismi Elon Musk (Tesla), Jeff Bezos (Amazon eski yöneticisi), Bernard Arnault (Louis Vuitton Moët Hennessy), Bill Gates (Microsoft), Mark Zuckerberg (Facebook) ve Warren Buffett’in (yatırımcı) toplam servetinin salgın döneminde iki kat artarak 1,5 trilyon doları aştığı kaydedildi.

Salgının küresel eşitsizliği daha vahim hale getirdiği belirtilen raporda, az gelişmiş ülkelerdeki yoksul kişilerin Kovid-19'dan ölme ihtimalinin neredeyse 4 kat daha fazla olduğu kaydedildi.

Kuruluşa göre, diğer şeylerin yanı sıra, korona aşıları üzerindeki patentlerin geçici olarak kaldırılmaması, gelişmekte olan ülkelerdeki insanların korona virüsünden ölme şansının daha yüksek olacağı anlamına gelmekte.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU