Hollanda Salgın Yönetim Ekibi (OMT), geçtiğimiz hafta yapılan toplantının ardından bugün çevrimiçi olarak yayınladığı açıklamada, yüksek riskli bölgelerden gelen yolculara yönelik yeni bir tavsiyede bulunuldu. 

OMT’nin kabineye yaptığı tavsiyede, özellikle koronavirüsün bulaşıcı bir varyantı açısından yüksek riskli bölge olarak görülen ülkelerden gelen tüm yolculara, zorunlu test uygulanması gerektiği belirtildi.

OMT açıklamasında “Kaygı Duyulan Varyant (Variants of Concern - VOC) olarak adlandırılan varyantların tespit edildiği ülkelerden gelen insanlar üzerinde daha fazla test yapılması, yeni omicron varyantının araştırılmasına fayda sağlayacaktır. Bu araştırma 'ulusal ve uluslararası kontrol için büyük önem taşımaktadır” denildi.

Şuanda uygulanan mevzuatta VOC'si olan ülkelerden gelen yolculara Schiphol'a vardıklarında bir test yaptırmaları tavsiye ediliyor. OMT’ye göre hükümetin omicron varyantı sonrası yaptığı değişiklik daha çok, "bu test reddedilebilir ve test edilmeden Hollanda'da seyahat etmeye devam edilebilir." şeklinde algılanıyor. 

Danışma organı bu durumun önüne geçmek gerektiğini belirterek, ülkeye girişte bir test yükümlülüğünün (PCR) ve bunun hukuken uygulanabilirliğinin mümkün olup olmadığının kontrol edilmesi gerektiği tavsiyesinde bulundu.

Sağlık Bakanı De Jonge, 14 Aralık’a kadar kabinenin tüm önlemleri bir kez daha gözden geçireceğini ve alınan önlemlerin ne ölçüde fayda sağladığı konusunda da daha fazla bilgi sahibi olunacağını belirtti.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU