Hollanda'da Temsilciler Meclisi'nin büyük çoğunluğu Hollanda Milli takımı Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek finale kalırsa, hükümetten veya kraliyet ailesinden hiç kimse Azerbaycan'a gitmesini istemiyor.

Yeşil Sol (Groen Links-GL) ve Hristiyan Birlik Partisi (Christen Unie - CU) tarafından sunulan önerge Temsilciler Meclisi'nin büyük çoğunluğu tarafından kabul gördü. Meclis çoğunluğu; Hollanda Milli Takımı'nın Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek finale kalması halinde, Başbakan Rutte ve kraliyet ailesinden hiç kimsenin Bakü'ye gitmesini istemiyor.

Ermenistan ile Azerbeycan arasında yaşanan savaş sonrası, Azerbeycan'ın elinde halen 200 Ermeni savaş esiri bulunduğunu belirten GL ve CU partileri, ayrıca Bakü'de bir parkta da savaşta ölen Ermeni askerlerine ait eşyaların yeraldığı Savaş Ganimetleri Parkı olduğunu söyledi.

Meclis çoğunluğu GL ve CU partileri gibi, Milli Takım'ın bir sonraki tura çıkacağını umuyor ancak maç esnasında Hollandalı devlet adamlarından kimsenin seyirciler arasında yeralmaması gerektiğini savunuyor.

Kabine henüz karar vermedi

Kabine'nin, Meclis'in isteklerini karşılayıp karşılamayacağı henüz bilinmiyor. 

Başbakan Rutte bir kaç gün önce Meclis'te yaptığı konuşmada, siyaset ve sporu birbirinden ayrı tutmayı tercih ettiğini belirtirken, bu türden sorunların kabine içinde konuşularak sonuca bağlanacağını söylemişti. 

Rutte, bunun bir ikilem yarattığını ve sporculara verilecek desteğin azalmaması gerektiğini ifade ettiği konuşmasında  "Soru her zaman şudur: Ülkeye mi gidiyorsunuz yoksa sporculara mı gidiyorsunuz?" şeklinde konuştu.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU