Bu sabah itibariyle tüm ülke genelinde sarı kodlu alarm uyarısı yayınlayan KNMI, bazı bölgelerde akşam saatleri için alarm seviyesini turuncu’ya çıkarttı.

Hollanda Meteoroloji Enstitüsü KNMI açıklamasında özellikle Zeeland, Güney Hollanda ve Kuzey Hollanda'nın kıyı kesimlerinde akşam 20.00 ila 23.00 saatleri arasında rüzgar şiddetinin saatte 100-120 kilometre olacağı belirtildi. Rüzgar şiddeti iç kesimlerde ise saatte 100 kilometreye kadar çıkabilir.

KNMI şiddetli rüzgarın yer yer hasar yaratabileceği uyarısında bulundu.   

Şiddetli rüzgar gece saatlerinde ağırlıklı olarak kıyı kesimlerinde etkili olacak. 

Pazartesi günü sabah saatleri yağmur ve rüzgarla birlikte başlayacak. Rüzgar hızının iç kesimlerde saatte 75-90 kilometre, kıyı kesimlerinde ise 100 kilometre olacağı tahmin edilmekte. Gün içinde sıcaklıklar 7 ila 9 derece arasında seyredecek.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın