Merkezi İstatistik Bürosu (Centraal Bureau voor de Statistiek - CBS) 2021 yılının mülteci istatistiklerini açıkladı. CBS verilerine göre, 2021'de iltica başvuruları bir önceki yıla göre yüzde 80 artarak 24 bin 740 oldu. 

Bunun 2015'teki sığınmacı krizinden bu yana en yüksek sayı olduğuna dikkati çeken CBS, başvuru sayılarının özellikle yılın son iki çeyreğinde arttığını kaydetti.  

Hollanda'dan sığınma talep eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sayısında da artış devam ediyor. Geçen yıl 2 bin 460 Türk vatandaşı Hollanda'dan sığınma talep etti.

İltica başvuru sayısının 2020'de 13 bin 720 kişi olduğu ifade edilen açıklamada, o dönemde Kovid-19 nedeniyle uluslararası seyahat kısıtlamaları nedeniyle sığınmacı sayısının düşük olduğuna vurgu yapıldı. Bu sayının 2019'da ise 22 bin 540 kişi olduğu ve bunun 2021'den yüzde 10 daha az olduğu kaydedildi.

İltica başvurularında geçen yıl ilk sırayı 8 bin 380 ile Suriyeliler aldı. Suriyelileri, 3 bin 5 ile Afganlar takip etti. Türkiye, Suriye ve Afganistan'dan sonra, vatandaşları Hollanda'ya en fazla sığınma başvurusu yapan 3. ülke oldu.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın