Özellikle uluslararası öğrenciler için Hollanda’nın en popüler şehirleri arasında yer alan Utrecht, bir süredir kiralık konut piyasasındaki ayrımcılık ile ilgili araştırmalar yapıyor. Yapılan iki farklı çalışmada ortaya çıkan sonuçlar; şehirdeki emlakçıların ve ev sahiplerinin, köken ve cinsel yönelim temelinde ayrımcılık yaptığını gösteriyor. 

Utrecht Belediyesi, ayrımcı isteklerde bulunan bu kişilere karşı yeni önlemler almaya hazırlanırken,  Bakan Ollongren ile yürütülen araştırmalara da hız verdi.  

Belediyenin Bakan Ollongren ile hazırladığı yeni planda, emlakçılara büyük görev düşecek. Plan kabul edilirse, yakın bir tarihte bir ev sahibinden ayrımcı bir talep alan emlakçı, bunu bildirmek zorunda olacak.

Planın onaylanması öncesi Bakan Ollongren’ın emlakçılar için bildirim yükümlülüğünün kira piyasasında ayrımcılığa karşı mücadelede, iyi bir araç olup olmadığını araştıracağı belirtiliyor. Bu araştırmada emlakçıların ayrımcılığı nereye rapor edebilecekleri ve raporlama yükümlülüğüne uymayan emlakçılara hangi yaptırımın uygulanması gerektiği hususları da incelenecek.

Bakan Temsilciler Meclisi'ne yazdığı açıklama mektubunda özellikle ‘Anonim ihbarlar’ın, emlakçıların raporlama yükümlülüğüne uyup uymadığını kontrol etmek için bir araç olacağına da dikkat çekti. 

Önümüzdeki yıl içerisinde bu planın yürürlüğe girip girmeyeceği belli olacak.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU