Rotterdam, Maashaven'da yapılacak 7 hektarlık (70 bin metrekare) Nelson Mandela Parkı projesi duyuruldu. Projede spor olanaklarından dinlenme ve etkinlik alanlarına kadar bir çok alan yer alacak.
 
Parkta dinlenme, egzersiz alanları, toplantı merkezi ve Maashaven'ın manzarasının görülebileceği iki tepe bulunacak. Parkın doğu tarafında bir şehir bulvarı yer alacak, batı tarafından da nehir taşımacılığı yapan gemiler görülebilecek. Maassilo'nun önündeki bölümde ise küçük ve büyük etkinliklerin organize edilebileceği bir meydan yer alacak.

Parkta yürüme ve koşma alanlarının dışında kaykay, futbol ve basketbol gibi şehir sporları olarak adlandırılan sporların yapılabileceği sahalar bulunacak. 

Rotterdam’ın güney yakasındaki Maashaven'ın bir bölümünde yapılacak ve 2026 yılında hizmete gireceği tahmin edilen Nelson Mandela parkının, tarama ve dolgu çalışmaları bu yıl başlayacak. 

Rotterdam’ın çehresi yeşilleniyor 
Rotterdam’ın daha yeşil bir çehreye kavuşması için Nelson Mandela parkının yanı sıra tüm şehirde farklı projeler yürütülüyor. Bu projelerin başlıca; Hofplein, Maashaven, Rijnhaven, Westblaak, de Hofbogen ve Prins Alexander alanlarındaki yeşillendirme projeleri. 

2020'de 278 milyon euro olan projelerin tahmini maliyetleri şimdi on milyonlarca euro daha yüksek çıkacağı tahmin edilmekte. Belediyeye göre bunun nedeni, bir dizi projenin ihracat ve inşaat maliyetlerinin artması. Malzeme ve işçilik fiyatları da geçen yıl enflasyon artışıyla artmış durumda. 

Meclis içinde grubu bunulan DENK partisi ise Belediye Başkanı ve ihtiyar heyetinden konu ile ilgili açıklama yapmasını bekliyor. Perşembe günü konunun Rotterdam Meclisinde görüşüleceği tahmin ediliyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU