Eneco şirketi değişken değerli sözleşmesi bulunan müşterilerin faturalarının, gelecek yıl ayda ortalama 17,50 euro zamlanacağını açıkladı.  

Prensip olarak değişken değerli sözleşme kontratı bulunan müşterilerin fatura bedelleri, sözleşmenin başladığı aya göre ve yılda bir kez olmak üzere, yeniden yapılandırılıyor.

Bu müşteriler 1 Ocak'tan itibaren gaz için metreküp başına 1,249  euro ve elektrik için kilovat saat başına 0,259 euro ödeyecekler. 

Şirketin hesaplamasına göre, yıllık ortalama 1.200 metreküp gaz ve 2.250  kilovat saat elektrik tüketimi olan bir hane, elektrik ve gaz faturası için önümüzdeki yıl aylık 17,50  euro daha fazla ödeyecek. 

Ekim ayı içinde hükümet tarafından yapılan açıklamada, artan enerji faturalarını telafi etmek için 3 milyar euro bütçe ayrıldığı belirtilmişti.  Hükümetin bu desteğinin enerji fiyatlarındaki artışı büyük ölçüde telafi edeceği ve ortalama tüketime sahip bir hanenin gelecek yıl 446 euro daha az vergi ödeyeceği tahmin ediliyor.

Bu ay içerisinde Essent tarafından yapılan açıklamada da değişken sözleşmeli ve ortalama tüketime sahip bir hanenin faturasının gelecek yıl 17,50 euro artacağı belirtilmişti.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın
©️SONHABER.EU